Domen je moguće obnoviti u periodu od 1 do 10 godina. Nakon što domen istekne imate u svakom slučaju za veliku većinu ekstenzija barem 25 dana mogućnost obnove bez ikakvih dodatnih troškova za većinu ekstenzija (com, net, org, biz, info, me, rs, co.rs, tv, in, co...).

Ukoliko se radi o RS (co.rs, in.rs, org.rs, edu.rs i svim ostalim domaćim domenima) oni postaju slobodni tridesetprvi (31.) dan od dana isteka u 01:00 posle ponoći, tj. mogu se obnoviti 30 dana od dana isteka.

Kada se radi o ostalim ekstenzijama, tu imamo nešto složeniju situaciju.

Status ISTEKAO (Grace period) traje između 25 i 35 dana od dana isteka i za to vreme možete domen obnoviti kada god želite pod istim uslovima.
Status OTKUP (Redemption period) traje narednih 40 dana od dana završetka Grace perioda.  Tada domen možete otkupiti i obnoviti (1 god.) po ceni od 14.000 RSD sa PDV-om. Ovako visoka cena ne zavisi od nas.
Nakon završetka Grace perioda domen ponovo postaje dostupan za registraciju. To je obično 70-73 dana od dana isteka.

Ukoliko je domen bio posećen, registrovan dugo godina ili ima privlačan naziv, veoma velike šanse su da će čim bude ponovo dostupan biti registrovan od strane marketinških agencija ili agencija koje se bave preprodavanjem domena. Postoje servisi koji se time bave (domain backorder) i teško da ćete biti brži od njih jer reaguju instantno.

 

Was this answer helpful? 12 Users Found This Useful (1547 Votes)