Kako da promenim vlasnika domena?

Promena vlasnika domena odnosno registranta je procedura u kojoj stari registrant prepušta vlasništvo nad domenom i korišćenje domena novom registrantu.

- Procedura za COM, NET, ORG, BIZ, INFO, ME domene je krajnje jednostavna i potpuno je besplatna. Trenutni vlasnik mora da nam pošalje ticket sa zahtevom za pokretanje promene registranta i navede nove podatke registranta (ime i prezime, email, firma i PIB (ukoliko je u pitanju pravno lice), kontakt telefon, adresa, država). Stari (trenutni) registrant i novi registrant će dobiti email gde je potrebno da pristanu na promene, klikom na link u email-u. Nakon što i jedna i druga strana prihvate promene, promena vlasništva se obavlja u roku od 1h.

- Procedura za .RS domene (rs, co.rs, org.rs, in.rs, edu.rs, срб...) je nešto komplikovaniji proces i cena je 900,00 RSD sa PDV-om, jednokratno. Potrebno je da trenutni vlasnik pošalje ticket sa zahtevom za transfer domena i navede podatke novog vlasnika (registranta) i to ime i prezime, adresu, email, broj telefona ili ukoliko je u pitanju firma ime pravnog lica i PIB. Nakon plaćanja računa, mi pokrećemo transfer i šaljemo trenutnom vlasniku dokument tj. "Izjavu o promeni registranta domena" koji je potrebno da potpiše (i pečatira ukoliko je u pitanju pravno lice). Ukoliko je u pitanju pravno lice neophodno je da Izjavu popuni ovlašćeni zastupnik firme (RNIDS vrši proveru u APR-u). Trenutni vlasnik skeniranu izjavu šalje nama i mi je nakon provere prosleđujemo RNIDS-u. Nakon odobravanja od strane RNIDS-a (može da potraje do 2 radna dana), domen je u vlasništvu novog registranta i stari registrant se odriče svih prava na domen. Pored toga, na email trenutnog i novog registranta stići će potvrde (link) koje je potrebno odobriti i na jednoj i na drugoj strani da bi se proces kompletirao.
  • promena registranta
  • 16 Korisnici kojima je ovo korisno
Da li je ovaj odgovor bio od pomoći?

Slični artikli

Da li je domen u mom vlasništvu ukoliko ga kupim preko unlimited.rs?

Naravno da jeste! Domen se registruje na Vaše podatke koje ste nam dostavili. Preko našeg...

Već posedujem domen, kako ga mogu koristiti na Vašem hostingu?

Ukoliko već posedujete registrovan domen nije neophodno da ga transferujete kod nas, dovoljno je...

Transfer domena

Želite da transferujete domen kod nas? Sve što treba je da zatražite je da se otključa domen i...

Upravljanje domenom (DNS, NS)

APOLO DNS menadžer dobijate besplatno uz svaki registrovani domen. Upravljenje možete vršiti u...

Istek domena

Domen je moguće obnoviti u periodu od 1 do 10 godina. Nakon što domen istekne imate u svakom...