Aktiviranje Redis keširanja kroz cPanel

Redis je servis koji u memoriji skladišti podatke koji se pozivaju te je preporučljiv da se koristi ukoliko sajt često ima peak-ove u posetama jer smanjuje upite ka MySQL servisu. Najnovija verzija Redis-a je dostupna na našoj Web hosting platformi i jednostavno se integriše uz uputstvo u nastavku.

Redis instancu možete kreirati ulaskom u cPanel.
- Pronađite ikonicu Redis Manager

- Izaberite koliko RAM memorije želite (do 192 MB) da koristite za Redis instancu te kliknite na Activate.

- Ispod ćete videti koji port je dodeljen vašem Redis serveru. Redis port može da se menja. Redis host je uvek 127.0.0.1 odnosno localhost.

redis-cache

Da bi Redis instanca odnosno server koji ste upravo kreirali komunicirao sa sistemom, biće potrebno da se aktivira PHP ekstenzija. Uđite u cPanel pa Select PHP version i čekirajte Redis.

Sada PHP i Redis komuniciraju. Zavisno od toga kakav tip sajta koristite, nastavljate dalju integraciju. Ukoliko je u pitanju Joomla ili OpenCart, Redis konfiguraciju unosite u configuration.php (Joomla) odnosno admin/config.php (Open Cart) Više detalja ovde.

Ako je u pitanju WordPress sajt, instalirajte LiteSpeed cache plugin i u polju Cache > Object vršite podešavanja. Kliknite na ON za Object Cache, Method Redis, Host 127.0.0.1 i port je onaj koji vidite u cPanel > Redis Manager (menja se samo pri restartu tj. deaktivaciji i ponovnoj aktivaciji)

Persistent Connection i Cache Wp-Admin takođe možete uključiti. Kliknite na Save Changes i to je to. Sada ste dodatno poboljšali performanse vašeg sajta, trošiće manje resursa i biti stabilniji i brži pri većem naletu poseta, u većini slučajeva. Mišljenja smo da je ipak neophodno da testirate rad sajta sa Redis keširanjem jer se ne ponašaju svi sajtovi na isti način.

  • redis
  • 3 Korisnici kojima je ovo korisno
Da li je ovaj odgovor bio od pomoći?

Slični artikli

Kako da prebacim sajt na hosting?

1. Ukoliko već imate sajt rađen u HTML/CSS vrlo jednostavno se prebacuje preko FTP-a ili...

Kako da promenim PHP verziju ili uključim ekstenziju?

Ukoliko imate neki stariji sajt koji ne podržava novije verzije PHP-a kao što je popularna 5.6...

Šta je backup?

Znamo koliko su Vam podaci važni stoga smo posebnu pažnju usmerili na pružanje pouzdanog rešenja...

Šta je Ultimo?

Unlimited Ultimo™ je skup prvoklasnih softverskih rešenja na polju Web hostinga. Na osnovu...

Šta podrazumeva "neograničen hosting"?

Koliko prostora na disku i koliki protok dobijam?  Za pakete sa neograničenim prostorom na...