Aktiviranje REDIS keširanja kroz cPanel Print

  • redis
  • 4

Redis je servis koji u memoriji skladišti podatke koji se pozivaju te je preporučljiv da se koristi ukoliko sajt često ima peak-ove u posetama jer smanjuje upite ka MySQL servisu. Najnovija verzija Redis-a je dostupna na našoj Web hosting platformi i jednostavno se integriše uz uputstvo u nastavku.

Redis instancu možete kreirati ulaskom u cPanel.
- Pronađite ikonicu Redis Manager

- Izaberite koliko RAM memorije želite (do 256 MB) da koristite za Redis instancu te kliknite na Activate.

- Ispod ćete videti koji port je dodeljen vašem Redis serveru. Jednom registrovan port ostaje uvek isti. Redis host je uvek 127.0.0.1 odnosno localhost.

redis-cache

Da bi Redis instanca odnosno server koji ste upravo kreirali komunicirao sa sistemom, biće potrebno da se aktivira PHP ekstenzija. Uđite u cPanel pa Select PHP version i čekirajte Redis.

Sada PHP i Redis komuniciraju. Zavisno od toga kakav tip sajta koristite, nastavljate dalju integraciju. Ukoliko je u pitanju Joomla ili OpenCart, Redis konfiguraciju unosite u configuration.php (Joomla) odnosno admin/config.php (Open Cart) Više detalja ovde.

Ako je u pitanju WordPress sajt, instalirajte LiteSpeed cache plugin i u polju Cache > Object vršite podešavanja. Kliknite na ON za Object Cache, Method Redis, Host 127.0.0.1 i port je onaj koji vidite u cPanel > Redis Manager (menja se samo pri restartu tj. deaktivaciji i ponovnoj aktivaciji)

Persistent Connection i Cache Wp-Admin takođe možete uključiti. Kliknite na Save Changes i to je to. Sada ste dodatno poboljšali performanse vašeg sajta, trošiće manje resursa i biti stabilniji i brži pri većem naletu poseta, u većini slučajeva. Mišljenja smo da je ipak neophodno da testirate rad sajta sa Redis keširanjem jer se ne ponašaju svi sajtovi na isti način.


Was this answer helpful?

« Back