Shoutcast je tehnologija audio streaming-a koju koristimo. ShoutCast je proizvod svima nam poznatog Winamp-a.
ShoutCast DSP plugin poslednju zvaničnu verziju za Winamp možete preuzeti ovde.
Pokrenite instalacionu proceduru i po završetku pokrenite Winamp koji ste prethodno instalirali i uđite u preferences (Options > Preferences) kao na slici ispod.Nullsoft SHOUTcast se nalazi pod poljem Plugins > DSP/Effect i potrebno je kliknuti na njega (aktivirati ga) zatim izaći iz Winampa i ponovo ući.
Kada ga aktivirate (kao na slici) videćete manji prozor plugina sa kojim vršite distribuciju/emitovanje zvuka preko interneta do naših servera koji opslužuju slušaoce, dakle mi smo posrednici između slušaoca i Vas.
Ukoliko je Vaš internet upload premali za izabrani kvalitet stream-a dolaziće do seckanja i preskakanja tako da morate obezbediti kvalitetnu internet vezu i stabilno napajanje električnom energijom. 


Podešavanje Shoutcast-aKao što vidite, prikazan je prozor Shoutcast plugin-a. Pod polje adress pišemo ip adresu ili domenu koja je usmjerena ka toj ip adresi. Port dobijate od nas, to je 4-cifreni broj koji se nastavlja na IP. Password je naravno šifra, takođe je dobijate od nas. Encoder je vrsta stream-a gdje podešavamo kvalitet, 12-360kbps, mono-stereo, aac ili mp3 streaming. Enkoder se podešava na drugoj pločici pod nazivom "Encoder". Preporučujemo MP3 stream jer je kompatibilan sa svim plejerima. Pod encoder setting pišemo kvalitet striminga, stavite maksimum koji ste kupili od nas. Na ovoj slici vidite i Yellowpages, to je pločica gdje podešavate ime Vašeg radija, web sajt, muzički žanr (gengre) i sl.  Opciju Connect on startup koju vidite na ovoj slici obavezno štrikirati, poželjno i Winamp staviti u startup programe. Shoutcast tehnologiju nije nužno koristiti preko Winampa jer ShoutCast podržavaju brojni streaming servisi.

Ulogujte se na panel preko linka sa podacima koje ste dobili od nas. Javite slušaocima za link, upišite se u bazu na tunein.com, radiostanica.com, radioteka.org... da bi proširili broj slušalaca.


Da li je ovaj odgovor bio od pomoći? 21 Korisnici kojima je ovo korisno (24 Glasovi)