Puni potencijal i sve prednosti LiteSpeed Web servera možete iskoristiti ako na WordPress-u koristite LiteSpeed Cache plugin.

Najjednostavniji način za aktivaciju LiteSpeed cache funkcija je da uđete u WordPress administraciju (backend deo) i instalirate LiteSpeed Cache plugin u Plugins delu.

Instalaciju je moguće izvršiti i putem cPanel-a, pronađite opciju LiteSpeed Web Cache Manager i ulaskom u WordPress cache kliknite pored određenog sajta na Enable.

 

  1. Sa leve strane WordPress administracije izaberite LiteSpeed Cache pa opciju Cache.  Tu ćete videti opcije za keširanje, preporučujemo da uključite sve opcije u tabu Cache i snimite izmene.

 

 

Crawler opcija

Crawler je automatizovani bot koji generiše uvek sveže keširane stranice. Da bi crawler funkcionisao na pravi način, potrebno je da uđete u LiteSpeed cache plugin pa izaberete sa strane Crawler opciju i u tabu SITEMAP SETTINGS izaberete unesete url putanju do mape u Custom Sitemap. U tabu GENERAL SETTINGS možete da podesite sve potrebne opcije, razrešenje šta znači svaka od njih imate u nastavku.

Pre svega, ne zaboravite da uključite Crawler na ON.

Delay (kašnjenje)

Ovo podešavanje govori LSCache-u koliko često da šalje nove zahteve ka serveru.
Što je duža vrednost za kašnjenje (delay), manje će biti opterećenje na serveru, ali će biti potrebno
duže vremena da se izvrši crawling.
Podrazumevana vrednost je 1000 mikrosekundi, što je deseti deo sekunde.

 

Server Load Limit

Ova vrednost osigurava da serverske performanse ostanu netaknute jer će zaustaviti ažuriranje keširanja
keširanih stranica ako vrednost opterećenja servera pređe ograničenje. Preporučujemo da koristite vrednost 8.

 

Run duration

Dužina trajanja procesa keširanja pre pauziranja. U slučaju da je ostavljena podrazumevana vrednost - 400, to znači da proces keširanja traje 400 sekundi, a zatim pravi privremenu pauzu. Nakon 400s nastavlja tamo gde je stao dok se ceo sajt iskešira.

 

Crawl Interval

Određuje dužinu pre ponovnog pokretanja procesa keširanja od početka. Podrazumevana vrednost je 302400 što je 84h. Ukoliko imate sajt koji ima manje od 500 indeksiranih stranica, ovu vrednost možete podesiti i na 86400 što je jedan dan.

 

Threads

Broj procesa keširanja koja se dešavaju u istom trenutku. Što ih je više to će proces brže biti završen, međutim više procesa znači i veće opterećenje na resurse. Preporučujemo 3-6.

 

Timeout

Ukratko, koliko vremena je potrebno da se proces keširanja zadrži na istoj stranici odnosno adresi pre nego što nastavi i pređe ne sledeću. Opseg iznosi od 10 do 300 sekundi. 

 

Server load limit

Pauziranje crawle funkcije ako serversko opterećenje pređe određenu vrednost. Ostavite na serverskom limitu ili smanjite za 20%, preporuka da bude 10.

 

Da li je ovaj odgovor bio od pomoći? 10 Korisnici kojima je ovo korisno (23 Glasovi)