Promena vlasnika domena odnosno registranta je procedura u kojoj stari registrant prepušta vlasništvo nad domenom i korišćenje domena novom registrantu.

- Procedura za COM, NET, ORG, BIZ, INFO, ME domene je krajnje jednostavna i potpuno je besplatna. Trenutni vlasnik mora da nam pošalje ticket sa zahtevom za pokretanje promene registranta i navede nove podatke registranta (ime i prezime, email, firma i PIB (ukoliko je u pitanju pravno lice), kontakt telefon, adresa, država). Stari (trenutni) registrant i novi registrant će dobiti email gde je potrebno da pristanu na promene, klikom na link u email-u. Nakon što i jedna i druga strana prihvate promene, promena vlasništva se obavlja u roku od 1h.

- Procedura za .RS domene (rs, co.rs, org.rs, in.rs, edu.rs, срб...) je identična, ali je cena promene 1.200,00 RSD sa PDV-om, jednokratno. Potrebno je da trenutni vlasnik pošalje ticket sa zahtevom za transfer domena i navede podatke novog vlasnika (registranta) i to ime i prezime, adresu, email, broj telefona ili ukoliko je u pitanju firma ime pravnog lica i PIB. Nakon plaćanja računa, mi pokrećemo transfer.

Nakon odobravanja od strane RNIDS-a, domen je u vlasništvu novog registranta i stari registrant se odriče svih prava na domen. 

Da li je ovaj odgovor bio od pomoći? 40 Korisnici kojima je ovo korisno (40 Glasovi)