Na našem hostingu smo Vam omogućili jednostavnu instalaciju WordPress-a i drugih preko 300 PHP skripti za samo 1 minut i par klikova. Nema potrebe da preuzimate instalaciju, raspakujete, spajate sa bazom. Sve je rešeno za minut i par klikova.

1. Sve što treba da uradite je da uđete u Vaš cPanel i pronađete i kliknete na ikonicu WordPress Manager by Auto instalacije kao na slici ispod. Ako ne želite da instalirate WordPress već neku drugu aplikaciju, još je lakše da uđete direktno u Softaculous Apps Installer (ikonica se nalazi pored)
2. Videćete dugme Install, kliknite.
3. Na sledećem prikazu u polju Choose the version you want to install ostavite podrazumevanu vrednost. Choose installation URL - https://
Ukoliko imate više domena u polju Choose Domain  izaberite domen na koji će se odnositi instalacija. Ukoliko imate samo jedan, ostavite sve kako jeste.

In Directory ostavite prazno ukoliko želite da se instalacija izvrši u početnom folderu tog domena, tj. ukoliko želite da imate podsajt onda upišite neki folder koji će označavati određeni projekat. U većini slučajeva je polje prazno.
Site Name i Site Description možete popuniti, a i ne morate jer kasnije možete izmeniti kroz WordPress administrativni deo.
Admin Username i Admin Password izaberite tj. izmenite početne vrednosti i upišite svoje, npr. ako se zovete Lazar, možete to iskoristiti kao username (lazar), a šifru definišite tako da ima velika i mala slova i brojeve, sa najmanje 10 karaktera ukupno, npr. 3JGcd60F!b
U polje Admin Email unesite Vašu ličnu email adresu ili neku drugu koju želite.
Skrolujte do dna, kliknite na Install sačekajte do 10 sekundi.  Čestitamo, instalirali ste WordPress. Ulazak u administrativni deo obavljate tako što ukucate  mojdomen.com/wp-admin
Na isti način možete instalirati i sve ostale aplikacije, kao što su Joomla, Drupal, SMF, sa leve strane imate kategorije gde birate aplikaciju koju želite instalirati.

Ukoliko niste naši korisnici, predlažemo da pogledate naše Web hosting pakete i pokrenete svoj sajt.

 

Da li je ovaj odgovor bio od pomoći? 98 Korisnici kojima je ovo korisno (534 Glasovi)